type='text/javascript'/>
Powered by Blogger.

+ Lõputult süüa

Friday, November 8, 2013

Ma olen ka varem oma blogis söögist kirjutanud (näiteks siin ja siin), aga miskipärast ei ole ma siiamaani maininud Muu Kata'd ("muu" tähendab "siga" tai keeles ning "kata" (prae)panni). 

Muu Kata (netist otsides sisesta "Moo Kata") on Tai buffet, mis on minuteada Korea päritolu ning lahtiseletatult tähendab see (nagu ikka buffet puhul) sellist söögikorda, kus makstakse teatud summa ja süüakse selle eest nii palju, kui sisse mahub. Aga küpsetama peab ise! Keset lauda asub kumer pann, mille tippu asetatakse rasvakuubikud, mis mööda panni alla sulavad, et liha ei kõrbeks. Panni äärtes voolab keev vesi. Valikus on lõputult toorest liha (peale sea ka veis, kana, mereannid), köögivilju, pisut valmistoitu (näiteks kevadrulle) ja puuvilju. Ka muna. Erinevaid kastmeid. Toores liha kuhjatakse buffet-vaagnatelt taldrikutele ning asetatakse lauda jõudes järjest pannile küpsema. Köögiviljad ja muna rändavad keevasse vette. Pea ainult meeles, et kõik, mis ette kuhjatud, tuleb ära süüa, ülejääkide eest tuleb lisa maksta!

Mina ja Mari...

... ning Z'i tiimikaaslased Muu Kata'd õgimas. (Need on päris vanad pildid).

Ka grillimine on Tais populaarne, sünnipäevade puhul või lihtsalt ajaveetmiseks. Kogunetakse näiteks randa, asetatakse istumise alla (päevitus)tekid ning süüakse-juuakse ja vesteldakse koos. Reeglina võtab üks inimene grillimise enda peale, ülejäänud istuvad, joovad õlut, veini või muud meelepärast ning ootavad, kuni uued portsud järjest "lauale" rändavad. Grillitakse mereande - näiteks karpe (mida ma ei söö) ja hiidkrevette (mida ma söön heameelega, eriti mõnus on dippida neid erinevatesse kastmetesse), köögivilju (porgandid, kartulid jms lõigatakse seibideks ja grillitakse ära) ja igasugu muud liha. 

P.S. Ka tänaval grillitud maisitõlvikuid on tõeliselt maitsvad! Pintseldatakse üle võiga, raputatakse peale soola ning pakitakse käepärasesse paberisse.

0 comments :

Post a Comment

Our Blogger Templates Web Design

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP