type='text/javascript'/>
Powered by Blogger.

This is Thailand. Part 2.

Thursday, May 13, 2010

Pildi pick-up truck'iga sõitjatest lisan nüüd!


Lisaks on siinkohal sobilik pikendada Taile (või siis Phuketile, kui täpsem olla) iseloomulike ja omapäraste pisiasjade nimekirja:

Tuut-tuut! "Mida ma jälle valesti tegin?" mõtlesin varem iga kord, kui Patongist Kathule sõites mägiteed ületasin ja etteheitena kõlavad signaalid mu kõrvu kõlasid. "We do it to show respect," selgitas mulle mu kohalik kolleeg. Siis märkasin, et signaalid kõlavad alati ühes ja samas kurvis. Austust avaldatakse signaalitamisega mäejalamil olevale Hiina templile ning ilmselt ei ole templi kõrvale asetatud Tai kuninga pilt vähem austustväärt. Mõne allika kohaselt on aga tegemist mäe kõige ohtlikuma kurviga ning signaal annab juba kaugelt märku, et ohtlik koht on tulemas. Nüüd signaalitan ka mina iga kord seda kurvi läbides. Tuut-tuut-tuut!

Nuuh-nuuh! Algul arvasin, et kohalikud on end lihtsalt õhukonditsioneeriga külmetanud. Tegelikult on iva milleski muus. Nimelt näivad paljud taid olevat sõltuvuses eukalüpti-pulkadest, mida nad pidevalt nuusutavad. Tegemist on absoluutselt loodusliku tootega, mis lööb pea mõnusalt klaariks. Niimoodi nad väidavad. (Ahjaa - pulga teist otsa saab kasutada õli tilgutamiseks sääsehammustuste peale).

"No haaave! Can nooot!" Kaks põhilist väljendit, mida kohalikud turistidega vesteldes kasutavad. Tüüpiline situatsioon: sisened kohalikku söögikohta, mõtled-mõtled, valid-valid ning kui lõpuks klienditeenindajale oma soovist teada annad, teatab too: "no haaave!" Mõtled-mõtled ja valid-valid uue toidu ning taas "no haaave!" Turul Tai mõistes naeruväärselt kõrget hinda allakaubeldes lasevad kaupmehed aga tihti kuuldavale väljendi "can nooot!"

0 comments :

Post a Comment

Our Blogger Templates Web Design

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP