type='text/javascript'/>
Powered by Blogger.

+/- Teistmoodi vannitoad

Tuesday, May 20, 2014

Ma ei olegi oma "plussmiinus" rubriiki ammu täiendanud, Tai vannitoad on ideaalseks materjaliks. Nimelt on nende vannitoad teistmoodi, nii heas, kui halvas mõttes. Alustan heaga.

+ Väikesed duššid

Pea kõik Taimaa wc'd on varustatud väikeste duššidega (vt eelmist postitust, seal on ka foto), mis ripuvad wc-poti kõrval seinal. Ideaalsed vidinad juhuks, kui tualettpaber otsas on või kui on vaja potti puhastada, aga harja ei ole. Taid tegelikult reeglina wc-paberit ei kasutagi, nende meelest on see ebahügieeniline. Selle asemel kasutatakse wc-paberit tihtipeale hoopis restoranides salvrätikuna!


+/- Sissepoole avanevad uksed

Miskipärast avanevad kõik (vannitoa) uksed Tais sissepoole, mis tähendab seda, et ukse taha ühtegi riiulit vms paigutada ei saa. Muudes tubades häirib see vähem, kui vannitoas, sest reeglina on vannitoad juba niigi pisikesed, "vales suunas" avanevad uksed vähendavad (hoiu)ruumi veelgi.

- Märjad põrandad (ja seinad ja laed ja...!)

Mingil kummalisel põhjusel paigutatakse Tais duššisegisti alati selliselt, et kogu vannituba kindlasti pesemise käigus läbimärjaks saaks! Olgu, ruumipuudusel on ok, kui dušši all käimine otse wc-poti kõrval toimub, aga olen näinud ka väga ruumikat vannituba, mis oli lahendatud selliselt, et kõige alguses oli kraanikauss, siis kõige keskel dušš ning vannitoa kõige tagumises otsas wc-pott, ehket kui keegi dušši all käis, oli kogu elamine märg, sest vesi pritsis vasakule kraani peale ja põrandale ning paremale poti peale ja põrandale. Selle asemel et toa kõige tagumisse otsa kardina taha dušš paigutada, eksole. Duššikardinaid siin ka üldiselt ei tunta. Küll aga neid vidinaid, millega pesemisjärgselt põrandaid kuivatada:


Ülivajalik abinõu, sest mul oli ükskord wc'sse minnes nii kiire, et unustasin märja põranda ning kukkusin peaga vastu seina. Praeguses elamises on õnneks see luksus, et kui ühes vannitoas on duššijärgselt põrandad märjad, saab rahuliku südamega teises (kuivas) vannitoas käia.

0 comments :

Post a Comment

Our Blogger Templates Web Design

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP