type='text/javascript'/>
Powered by Blogger.

Fantoomrott

Friday, August 10, 2012

Meie Phuketi korteris elav/surev/surnud? rott on mu viimase aja üks koledamaid õudusmõtteid.

Ühel õhtul Phuketil koju saabudes avastasime, et keegi on köögis ringi jooksnud ning asju ümber ajanud. Rott? Ei, pigem oleme ise hooletult jalaga virutanud, mõtlesin esialgu.

Järgmistel päevadel vedelesid mööda elamist pabulad. Rott? Ei, pigem mingi suuremat sorti geko, mõtlesin.

Kuni lõpuks leidus neid pabulaid kohtades, kus gekod tavaliselt ringi ei uita, lisaks olid välisuksele kraapimisjäljed tekkinud, uksetükid taga.

Rott? Jah! Aga kus?

Otsisime korteri korduvalt põhjalikult läbi, tirisime kogu kraami keskpõrandale kokku, vaatasime üle. Pesumasina toimetasime toast välja, arvates, et rott ehk mootoris elutseb, ka õhukonditsioneeri vaatasime üle!

Rotti ei kusagil, aga pabulaid ikka igal pool!

Mõtlesin Dolly kogemuse põhjal, et ju elab kuskil wc-poti sees. Dolly ronis ka korra niimoodi eelmise korteri wc-poti tagaküljel asuvast avausest sisse, et me kartsime, et ta surebki seal, sest kätte teda sealt kuidagi ei saanud. Lõpuks ronis õnneks ise välja. Enne Dollyt ei olnud ma wc-pottide ja külmkappide "sala-avaustest" isegi teadlik!

Igaljuhul. Soetasime lõksud. Sellised plastiktaldrikud liimiga, et paned ääre peale sööki ning ootad, kuni näljane rott liimi sisse kinni jääb. Ei midagi!

Tõstsime lõkse ringi ja lõpuks õnnestus ka üks tegelane kinni püüda!

Selgus, et tegemist ei olnud siiski "meie rotiga", sest pabulalasu jätkus, samuti uksekriipimine. Uued lõksud, uued asukohad, kasu ei miskit! Fantoomrott oli isegi nii kaval, et vedas lõksult lihtsalt toitu minema, ise kinni ei jäänud.

Kuni ühel päeval enne Phuketilt lahkumist märkasin ma vannitoas... roti saba! Saba piilus vannitoa metalse uksepiida seest. Seal too fantoomrott siis pesitseski! Mürgitasime, ajasime jugadega vett piida sisse, aga rott oli kangekaelne, välja ei roninud.

Sulgesime kääridega (meie vannitoal on lukk vaid seespool) vannitoa ukse ning tulime Eestisse.

Nüüd mõtlen õudusega, et parima stsenaariumi kohaselt jooksis too rott end seal vannitoast pääseda üritates lolliks - seinad, kraanikauss ja kõik muu ära kriibitud, kõik kohad väljaheiteid täis ja rotilaip kusagil vedelemas.

Või teine, õudsem variant - murdis end vannitoast välja ning tegi kõike eelpoolnimetatut enne ärasuremist ka magamistoas ja köögis.

Või kolmas - elab endiselt korteris, sööb raamatuid ja voodipesu.

Ainus, mis mind selle kohutava fantoomroti loo juures lohutab on see, et Z läheb Phuketile tagasi enne mind...

Oleks nad vaid nii armsad! (Selle foto varastasin netist, kes siis fantoomrotti pildistada suudab!)

0 comments :

Post a Comment

Our Blogger Templates Web Design

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP